Search
Search Menu

Microfinanciering

Microfinanciering

Stichting Kansrijk Ondernemen Nederland biedt een financiële opstap voor vrouwen die een eigen onderneming willen opzetten. Deze bijdrage wordt door middel van ‘microfinanciering’ geboden. Het gaat daarbij om klein startkapitaal in de vorm van een lening met eenvoudige aflossingsvoorwaarden.
 
Er zijn voor dit zogeheten KIG-project randvoorwaarden opgesteld. Hier moeten de deelnemers aan voldoen om voor krediet in aanmerking te komen. Een van de voorwaarden is het afdragen van een minimale eigen bijdrage van €250, – (in natura) in de exploitatiekosten. Er is een kredietovereenkomst opgesteld die voldoet aan de wettelijke vereisten betreffende bancaire leningen. Het verstrekken van een lening geschiedt op voorwaarde dat de betrokkenen deel uitmaken van de KIG-kring. Vrouwen die het traject succesvol hebben afgerond, behoren tot deze kring. Alleen deelnemende vrouwen uit het KIG-traject kunnen dus aanspraak maken op deze vorm van kredietverlening.
 
In totaal hebben vijftien starters een microkrediet bedrag tussen de €250 en € 1000 euro aangevraagd. De meeste van deze deelnemers hebben een startkapitaal gekregen. Mede daardoor hebben zij een gastouderopvang bedrijf dat langer dan vijf jaar bestaat.
 
“Ik ben blij dat ik een klein kapitaal van Stichting KON heb kunnen lenen om te starten”.
 
“Met dit bedrag heb ik kleine aanpassingen zoals ombouw voor de radiatoren van verwarming en het aanschaffen van speelgoed en kleine inventaris, zodat ik de kinderen veilig kan opvangen”

Downloads: