Search
Search Menu

Handicraft-project

Handicraft project in Suriname

Stichting Kansrijk Ondernemen Nederland (Stichting KON) en Bureau voor de Dienstverlening aan Forum NGO’s (BFN) in Suriname zijn tussen 2010 en 2012 een tweejarig samenwerkingsproject aangegaan. Het zogeheten Handicraft project werd uitgevoerd in het kader van de zogeheten Twinningsfaciliteit Suriname-Nederland. Met de samenwerking werd beoogd een bijdrage te leveren aan armoedebestrijding in Suriname. Het project werd mede mogelijk gemaakt met financiële steun vanuit de Nederlandse overheid. Uitvoeringsorganisatie UTSN was verantwoordelijk voor de realisatie.
 
BFN begon in acht dorpen aan de Boven-Suriname Rivier met Handicraft. Een belangrijke doelstelling van het project was het versterken van de productontwikkeling van traditionele handgemaakte gebruiksartikelen. Deze producten moesten vervolgens worden verkocht in winkels in de dorpen, in Paramaribo en in Nederland. Stichting KON leverde een bijdrage aan het project door middel van kennisuitwisseling en het leveren van deskundigheid op het terrein van marketing en verkooptechniek.
 
Het bestuur van Stichting KON bracht in oktober 2011 een bezoek aan Suriname. Ze waren aanwezig bij de officiële opening van de dorpswinkels en ze werden op de hoogte gebracht van de voortgang en de resultaten van Handicraft. Het project werd in december 2012 afgerond.

Dit project werd gerealiseerd door Stichting Kansrijk Ondernemen Nederland (Stichting KON) in samenwerking met het Bureau voor de Dienstverlening aan Forum NGO’s (BFN) en de Uitvoeringsorganisatie UTSN.
BFN-logoUTSN-logo